"Estelskin"
Sostar - Καλλυντικά με γάλα γαϊδούρας  /  "Estelskin"

Η Sostar ανέπτυξε μια καινούργια σειρά προϊόντων με δύο καινοτόμα δραστικά συστατικά.
Το βιολογικό έλαιο baobab και το λιβάνι.

Γιατί Βιολογικό Έλαιο Baobab;
Το έλαιο Baobab προέρχεται απο το Αφρικάνικο δέντρο Adansonia. Ονομάζεται «Δέντρο της Ζωής» καθώς έχει την ιδιότητα να αποθηκεύει στον κορμό του μεγάλες ποσότητες νερού και να βοηθά στην ενυδάτωση των ζώων και των ανθρώπων σε περιόδους μακράς ξηρασίας.

Πρόσφατη μελέτη που διενεργήθηκε όσον αφορά την ασφαλή χρήση και αποτελεσματικότητα του ελαίου Baobab (Komane et al, 2016) οδηγήθηκε στα συμπεράσματα πως προσφέρει σημαντική ενυδάτωση χωρίς να φράζει τους πόρους του δέρματος και να προκαλεί ερεθισμούς.

Το έλαιο Baobab έχει μοναδικά στοιχεία καθώς είναι πλούσιο στις αντιοξειδωτικές βιταμίνες C και Ε, και στην αντιγηραντική βιταμίνη Α. Επιπλέον χαρακτηρίζεται για τη εξαιρετική λειτουργική ισορροπία ανάμεσα στα πολύ γνωστά λιπαρά οξέα που διαθέτει, το Παλμιτικό, το Λινολεϊκό (Ω6) και Ελαϊκό (Ω9). Ο συνδυασμός Ελαϊκού και Λινολεϊκού οξέως είναι γνωστός για την ιδιότητα του να μαλακώνει το δέρμα καθώς επίσης και να επαναφέρει την χαμένη υγρασία του. Τα λιπαρά οξέα που περιλαμβάνονται στο έλαιο Baobab αναγεννούν τους επιθηλιακούς ιστούς  και το καθιστούν ως ένα από τα πιο αποτελεσματικά έλαια για καλλυντική χρήση.
Τα λιπαρά οξέα αποτελούν σημαντικό στοιχείο της δομής του δέρματος αφού είναι παρόντα στην κεράτινη στοιβάδα και παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της σύστασης του λιπώδες ιστού.

Γιατί Λιβάνι;
Το φυτό Boswellia serata ή λιβάνι είναι ένα μετρίου προς μεγάλο σε μέγεθος δέντρο το οποίο φύεται σε περιοχές με μικρό υψόμετρο και ξηρό κλίμα. Η ρητίνη που εκκρίνεται από τον κορμό του δέντρου χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες κατά των προβλημάτων που προκαλούνται από την αρθρίτιδα, καθώς έχει και αρκετές εφαρμογές στην φαρμακευτική.

Το λάδι του λιβανιού είναι ένα πολύ σημαντικό συστατικό το οποίο χρησιμοποιείται στην παρασκευή αρωμάτων, λόγω του μοναδικού του αρώματος.
Η ρητίνη του λιβανιού διαθέτει οξέα πολύτιμα για την επιδερμίδα. Τα οξέα δρουν κατά των φλεγμονών του δέρματος, συμβάλουν στην αντιγήρανση του, ενώ παράλληλα επαναφέρουν τη χαμένη λάμψη και ομοιογένεια κάνοντας την επιδερμίδα πιο νεανική.

Αυτές οι μοναδικές ιδιότητες  που συνυπάρχουν στο λιβάνι το καθιστούν ιδανικό για:
-Την μείωση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών.
-Την τόνωση της επιδερμίδας βοηθώντας την να είναι πιο απαλή και λεία.
-Τη μείωση της ερυθρότητας: Αν αντιμετωπίζετε συχνά διάφορους ερεθισμούς στην επιδερμίδα σας, το λιβάνι θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε ομοιόμορφη απόχρωση δέρματος.




© Sostar all rights reserved.

Login-iconLogin ForgottenPassword-iconΥπενθύμιση κωδικού